Algemene Informatie

Hartelijk welkom  in onze praktijk

Een stralende lach maakt deel uit van de algemene gezondheid. Ons doel is om u te helpen een mooie lach te krijgen en te behouden. Bij onze kennismaking verzamelen wij daarom de noodzakelijke gegevens om uw huidige mondconditie in kaart te brengen en uw wensen te bespreken. Hiervoor moet de gezondheidsvragenlijst ingevuld worden. Zo kunnen wij zo optimaal mogelijk aan uw verwachtingen voldoen.

Openingstijden

Voor behandeling op maandag t/m donderdag is de praktijk geopend van 8.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Toegankelijkheid

De praktijk is gevestigd in een prachtig vooroorlogs pand. Op nog geen 15 meter afstand, aan de andere kant van de straat, markeren de rode lampjes in de stoep de brandgrens van de bombardement tijdens de tweede wereldoorlog. De wachtkamer en receptie bevinden zich op de begane grond en de behandelruimte op de eerste verdieping welke met elkaar verbonden worden door een trappenhuis. Hierdoor is het pand helaas niet/moeilijk toegankelijk voor mindervaliden.

Bereikbaarheid

De orthodontistenpraktijk is bereikbaar via mail (orthodontia@live.nl) of telefonisch onder nummer: 010-4531966. Tijdens werktijd wordt u dan geholpen door de balieassistente. Buiten werktijd en in het weekend staat het antwoordapparaat aan voor de avond- of weekenddienst. Het bandje van het antwoordapparaat geeft u informatie over de dienstdoende orthodontist en bijbehorende telefoonnummer.

Uw afspraak

Wij behandelen uitsluitend na afspraak. Indien u uw afspraak niet kunt nakomen, dient u deze minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen, anders kunnen wij de voor u gereserveerde tijd in rekening brengen.

Pijnklachten

Wanneer u een pijnklacht heeft, wacht dan niet tot de volgende controle, maar neem contact met ons op. Bel ons indien mogelijk vanaf 09.00 uur, zodat wij u eventueel dezelfde dag nog kunnen helpen. Indien de praktijk gesloten is, hoort u op het antwoordapparaat het nummer van de dienstdoende orthodontist.

Medische gegevens

Voor ieders veiligheid verzoeken wij u om ons steeds te informeren/updaten omtrent medische bijzonderheden, zoals zwangerschap, medicijngebruik, ziektes, infecties, afwijkingen, etc.

 

Privacyregeling en geheimhouding

Patiënteninformatie wordt niet aan derden door gestuurd of verteld zonder overleg met de orthodontist en met mede weten van de patiënt. Alle informatie blijft binnen het praktijkpand, behalve als het informatie betreft voor een specialist of huisarts, die de informatie nodig heeft voor medisch onderzoek (verwijzing).

 

Betalingsvoorwaarden

De betaling van behandelingen gaat via Anders Medical Factoring. Het telefoonnummer hiervan is: 085-760 62 62 (lokaal tarief). Of via www.mijnandersnota.nl

Patiënten worden op de hoogte gesteld van de tarieven en zij tekenen hiervoor een verklaring dat zij op de hoogte te zijn van de te verwachten kosten.

Meningsverschil

Indien u een meningsverschil heeft met uw orthodontist en denkt dat de orthodontist aantoonbaar in gebreke is gebleven, zonder dat u dat samen heeft kunnen oplossen, dan kunt u een stapje verder gaan en telefonisch advies en informatie inwinnen bij het Tandheelkundig Informatie Punt (TIP, tel: 0900 20 25 012, € 0,15 per minuut). Het TIP is opgericht door de beroepsorganisatie van uw tandarts, de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT). De afhandeling verschilt per situatie. De TIP-medewerker kan u verder adviseren.

Met vriendelijke groet,

 

Het team van Orthodontia

Copyright © 2011 Orthodontia. Website Copyright © 2011 K.E.Kwee, SyndiCube Studios.