Nieuwe patiënten

1 Het eerste bezoek

Tijdens het eerste bezoek worden al uw gegevens verzameld en vraagt de orthodontist naar hetgeen wat u het meeste zorgen baart. Er zal een kort klinisch onderzoek gedaan worden waarna de orthodontist u een advies kan geven of een eventuele behandeling noodzakelijk is en wanneer de beste tijd is om de behandeling te starten. Tevens weet hij dan welke andere diagnostische gegevens nodig zijn die gemaakt zullen worden tijdens de tweede afspraak.
Het is belangrijk om de benodigde documenten mee te nemen bij uw eerste bezoek: verzekeringspasje, identiteitspapieren, burgerservice nummer en natuurlijk de ouder(s) of verzorger indien de patiënt jonger dan 18 jaar is.

2 Diagnostische records afspraak

Nu worden röntgenfoto’s, digitale foto’s en mondscan van het gebit gemaakt. De röntgenfoto’s worden gemaakt om te kijken naar de ontwikkeling van de tanden, relaties tussen de tanden en het kaakbot en de harmonie tussen de onder- en bovenkaak. De mondscan wordt gebruikt om goed te bekijken hoe de boven- en ondertanden staan ten opzichte van elkaar. De digitale foto’s worden gemaakt om de esthetiek en gezondheid van de tanden en tandvlees te beoordelen. Al deze diagnostische records bij elkaar worden gebruikt om een goed individueel behandelplan te maken voor de patiënt.

3 Bespreken behandelplan

Bij de 3e afspraak worden de röntgenfoto’s, modellen etc besproken en zal er uitleg gegeven worden over de fases van behandeling. Soms is er een afspraak nodig met een andere specialist (zoals kaakchirurg, parodontoloog etc) voordat een definitief plan gemaakt kan worden. Pas na dit bezoek worden afspraken met u gemaakt voor een eventuele behandeling en het plaatsen van de beugel.
* zelfs tijdens de orthodontische behandeling is het zeer belangrijk om naar uw eigen tandarts te gaan voor de halfjaarlijkse controles en het schoonmaken van uw gebit.

Copyright © 2011 Orthodontia. Website Copyright © 2011 K.E.Kwee, SyndiCube Studios.